Mellomgangen

13_mellomgangen.jpg

Her henger tegninger av Tom Ostad "Wunder-Bjarne", Tommy Sydsæter "Dølle Duck", Arild Midthun "Ivar Aasen - ei historie om kjærleik", Inga-Lill Røsberg (InkaLill) "Ridderne av Dor" og Dave Windett (UK) "Daffy Duck, Snurre Sprett, Pipp og Sylvester på eventyr" på den ene veggen. Tore Deinbolls maleri og tegninger fra Paris på 1930-tallet på den andre.

Deinboll-utstillingen

Tore Deinboll er det beste eksempelet i Norge på kunstneren som serieskaper. Hver rute er først laget som små håndkolorerte miniatyr-malerier, etterpå er sidene satt opp og rutene tegnet på nytt. Han var svært opptatt av korrekte farger, og var den første i Norge som brukte ståltrykk for å oppnå et godt resultat.
Spesielt er det sterke politiske engasjementet som ligger bak de fleste av seriene. Det er vanskelig å finne tilsvarende uttrykk hos andre norske førkrigs-serieskapere.
Det er første gang hans tegninger stilles ut i galleri-sammenheng. Han tegnet på 1930-tallet fire fullstendige serier "Den evige ilds land", "Petter får en oppgave i livet", "Petter Framgutt", "Halmrose & Co." . Sistnevnte er ikke tidligere publisert.

Montergangen

14_montergangen.jpg

Utstilling av pikeserier, krigsserier, Fantomet, kriminal/spenningserier, science-fictionserier, superheltserier og skrekk & actionserier. En egen W.I.T.C.H-sofa, miniatyrfigurer fra Inkalills univers og en byste av Corto Maltese suppleres av tegneserieoriginaler av Håkon Aasnes serie fra krigen "Intermezzo" og Nicholas P. Knutsen og Glenn Beldens "Pappa, Petter og Liksom-mann".