sy_barry.jpg

Den faste utstillingen består av et stort antall tegneserieoriginaler av norske og utenlandske tegnere og serieskapere. I glass-skap er det utstilt 777 norske tegneserier med bibliografiske opplysninger. I tillegg finner du ca. 2.000 objekter knyttet til tegneseriemediet og 9 "rom" som gir liv til kjente seriefigurer, blant annet:

-Skrue McDucks ytre og indre kontor med hvelvdør og installasjonen "Tidsanden".

-Iskalde Grøss krypt med heksa og graveren.

-Fantomets grotte med skattkammer, hodeskalletrone og krønikerom.

-Billy, Otto og general Halvspenn med hele Sumpleiren

-Pirayaklubben med unike tilbud til de besøkende. Alle svindleres far regjerer her med bar, casino og pirajafisken Ernst.

-Vannrommet med levende fisk presenterer vann brukt som tema i tegneserier gjennom tidene.

-Togrommet danner rammen om en presentasjon av hvordan tog har blitt brukt i tegneserier.

-Petter Smarts verksted med utallige oppfinnelser.

Utstillingene rommer også egne montre for western, super & science fiction, kriminal & grøss, humor for barn og humor for eldre, Disney, Fantomet, eldre tegneserier, krigsserier m.m.

Museumsbutikken er et samarbeidsprosjekt mellom foreningene Tegneseriemuseets Venner, Donaldistene og Pirayaklubben i Norge. Her finner du verdens største utvalg i nordiske tegneseriefagtidsskrifter og fanziner for salg. Det er også et stort utvalg i album, hefter og bøker fra småforlag. Vanskelig tilgjengelige objekter finnes her; pins, frimerker, leker, klær og samlegjenstander.
Her kan du levere mankolister, få spørsmålsark og premier samt stille tørst og sult.

Tegneseriemuseets samlinger er basert på donasjoner og deponeringer.
Donasjoner
Tegneseriemuseet tar med glede imot tegneserier, ukeblad og magasiner med tegneserier og bøker om tegneserier.
Originaler (sider, skisser o.l.) eller arkiver etter serieskapere eller forlag er av særlig interesse.
Kontakt oss gjerne for nærmere avtale om levering.
Deponeringer
Vi har egen avtale for deponeringer. Dette må være originaler museet mangler i samlingene eller gjenstander det er naturlig å levere tilbake til eieren når en utstilling er vel overstått. Kontakt oss gjerne for nærmere informasjon om dette.

Bobiler og campingvogner ønskes velkommen! 100,- kr pr. døgn, gratis parkering for besøkende til museet.  Muligheter for strøm og vann til 50,-.

Bruk tid i Tegneseriehuset Leseland, ett tusen kvadratmeter med bøker og tegneserier samlet inn av Tegneserieakademiet, Tegneserievennen, NTF m.fl.

Avishuset

096.jpg